Το σεμινάριο «Η διαχρονική αξία της φιλοσοφίας, ως μέσο κατανόησης της πραγματικότητας και του εαυτού μας» είναι μία από τις ολοκαίνουργιες αφίξεις πιστοποιημένων σεμιναρίων στην πλατφόρμα του Skillbox!
Τι είναι η φιλοσοφία; Είναι κάτι εύκολο να το προσεγγίσει οποιοσδήποτε ή κάτι πιο σύνθετο; Μπορεί να την εφαρμόσει κάποιος σε όλα τα ζητήματα και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του;
Το νέο σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης του Skillbox φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω θέματα.
Είναι ώρα λοιπόν να τα διερευνήσει κάποιος μέσα από το ξεχωριστό webinar που θα πραγματοποιείται online κάθε εβδομάδα, δηλαδή το
ADVANCED CERTIFIED COURSE by ACTA
Η διαχρονική αξία της φιλοσοφίας, ως μέσο κατανόησης της πραγματικότητας και του εαυτού μας
Η φιλοσοφία ασχολείται με θεμελιώδεις έννοιες, τον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής και της αλήθειας, και τα ζητήματα που αποτέλεσαν αντικείμενο του έργου των μεγαλύτερων στοχαστών της Αρχαίας Ελλάδας από την προσωκρατική, έως την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο.
Στο Advanced ACTA-Certified Course «Η διαχρονική αξία της φιλοσοφίας, ως μέσο κατανόησης της πραγματικότητας και του εαυτού μας», θα ανακαλύψετε μέσα από 4 online συναντήσεις μέσω ΖΟΟΜ, διάρκειας δυόμιση ωρών/μάθημα, τρόπους να επαναπροσδιορίσετε γνώσεις, προβληματισμούς, προσανατολισμούς και να «εκπαιδεύσετε» την κριτική σας σκέψη εντοπίζοντας το κύτταρο φιλοσοφικής, αλλά και επιστημονικής παράδοσης της σύγχρονης Δύσης στην Αρχαία Ελληνική σκέψη. Μια εμπειρία που θα σας εξελίξει προσωπικά ενώ θα σας δώσει και πολύτιμες γνώσεις για να συνεχίσετε αργότερα την περαιτέρω ενασχόλησή σας με το πεδίο της φιλοσοφίας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσες/όσους:
-
επιθυμούν να τακτοποιήσουν αλλά και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη Φιλοσοφία.
-
θέλουν να εντοπίσουν το κύτταρο της φιλοσοφικής, αλλά και της επιστημονικής παράδοσης της σύγχρονης Δύσης στην Αρχαία Ελληνική σκέψη.
-
αγαπούν να μοιράζονται και να δίνουν παραγωγική υπόσταση στις φιλοσοφικές ανησυχίες και προβληματισμούς τους.
-
επιδιώκουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους.
-
αναρωτιούνται για το ποια είναι τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μεταφυσικής.
-
τους συναρπάζει η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.
-
αναζητούν τρόπο να διακρίνουν την επιχειρηματολογική σκέψη από την υπερβολή και τον λαϊκισμό.
-
ενδιαφέρονται να μελετήσουν τις φιλοσοφικές πρακτικές του παρελθόντος και του παρόντος.
-
επιδιώκουν να αποτιμήσουν την διαχρονική και διαπολιτισμική αξία της φιλοσοφίας στην ιστορία
Εισηγητής είναι ο Δημήτριος Δακρότσης, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Φιλοσοφίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ. Σήμερα διδάσκει την Θεματική Ενότητα «Φιλοσοφία και Μουσική» ως Σ.Ε.Π. στο ΕΑΠ. Έχει διδάξει «Φιλοσοφική Λογική» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και «Φιλοσοφία της Παιδείας» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Είναι συγγραφέας του «Benedetto Croce, από την αισθητική εποπτεία στην άμεση έκφραση του πραγματικού», εκδόσεις Ανάτυπο, Θεσσαλονίκη, 2015. Το 2015 έλαβε πρώτο βραβείο Δοκιμίου στον 33ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών· εκδοτικός καρπός αυτού του πονήματος αποτελεί το έργο: «Η βούληση της γνώσης και της πράξης», εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ, Αθήνα, 2016.
Το ίδιο έτος τιμήθηκε από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος με το πρώτο βραβείο Δοκιμίου. Το βραβευμένο Δοκίμιο με τίτλο: Θεωρητικός και πρακτικός νους: οι ρίζες της γνώσης και της αρετής στη φιλοσοφία του Αριστοτέλη, εκδόθηκε το 2017 από τον Εκδοτικό Οίκο Εχέδωρος στον συλλογικό τόμο με τίτλο: «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης: Η συνεισφορά της αριστοτελικής φιλοσοφίας στην συνέχεια της Ελληνικής Παράδοσης». Τον Σεπτέμβριο του 2019 ολοκλήρωσε την μεταδιδακτορική του έρευνα με τίτλο, «Το ηθικο-αισθητικό ως οργανική και διαλεκτική σχέση: το παράδειγμα του Βυζαντίου», η οποία εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο Ελκυστής.
Έναρξη παρακολούθησης: 2 Οκτωβρίου | Έναρξη Εγγραφών: 4 Σεπτεμβρίου 2023
Μέθοδος: Μέσω ZOOM
Δείτε το trailer του σεμιναρίου: