20 βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών

Προσωπική Ανάπτυξη

18/07/2024
Καθώς το καλοκαίρι έχει φτάσει και οι άνθρωποι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον αξιοποιήσουν, όπως επιθυμούν, πολλοί καταφεύγουν στην ανάγνωση ενός βιβλίου και λιγότεροι στο γράψιμο. Τι καλύτερο από το διάβασμα στην ξαπλώστρα, μία ηλιόλουστη ημέρα στην παραλία; Η αξία όμως της λογοτεχνίας δεν περιορίζεται στην ικανοποίηση του αναγνωστικού κοινού. Ο ρόλος της είναι σπουδαίος στον πολιτισμό, τη διαμόρφωση της κουλτούρας μας αλλά και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Όσο για τη φαντασία, μέσα στις σελίδες των βιβλίων κρύβονται νέοι κόσμοι και συγκλονιστικές ιστορίες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας και μας επιτρέπουν να δραπετεύσουμε από την καθημερινότητα μας. Αρκεί να ρίξετε μία ματιά στα 20 βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών για να καταλάβετε τον ρόλο που επιτελεί η λογοτεχνία αλλά και κάθε ένας συγγραφέας από όσους ακολουθούν. Οι σελίδες των βιβλίων δεν πλημμυρίζουν απλά με μελάνι αλλά και με συναισθήματα. Γι’ αυτό και παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα βιβλία δεν έχουν πάψει να έχουν θέση στα σπίτια μας και φανατικό αναγνωστικό κοινό.  
 
Οι τίτλοι που ακολουθούν έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και έχουν αφήσει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ανθρωπότητα και τον πολιτισμό της. Μάλιστα, έχουν εμπνεύσει πολλούς από εμάς να θέλουμε να γράψουμε τις δικές μας ιστορίες ή να εκφράσουμε τις σκέψεις και τις ιδέες μας. Η εκμάθηση της δημιουργικής γραφής γίνεται όλο και πιο δημοφιλής κι αυτό γιατί αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για όποιον θέλει να εξοικειωθεί με την τέχνη της αφήγησης και να δημιουργήσει συγγραφικά έργα. Η δημιουργική γραφή δείχνει τον δρόμο στον ενδιαφερόμενο να δημιουργήσει χαρακτήρες, φανταστικούς κόσμους και να αφηγηθεί ιστορίες. Στην ουσία πρόκειται για μία απόπειρα να κατανοήσουμε τον κόσμο αλλά και να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε καλύτερο δημιουργώντας μία μαγευτική σύνδεση ανάμεσα στον συγγραφέα και τους αναγνώστες του. 
 
Στο άρθρο που ακολουθεί θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τα 20 βιβλία που έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις καρδιές εκατομμυρίων αναγνωστών και να αναδειχθούν τα πιο ευυπόληπτα βιβλία όλων των εποχών. Αυτά τα βιβλία, πέρα από την εμπορική τους επιτυχία, αντικατοπτρίζουν και τη διαχρονική δύναμη της λογοτεχνίας, καθώς ανάμεσα τους θα βρείτε από κλασικά έργα που έχουν αντέξει στον χρόνο, μέχρι σύγχρονα best sellers που έχουν αγαπηθεί και έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Ανάμεσα τους θα βρείτε το επόμενο ανάγνωσμα σας αλλά και εκείνο που σας εμπνέει ώστε να διδαχθείτε τη δημιουργική γραφή. 
 

Τα 20 βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις διαχρονικά 

 
  • 1. Δον Κιχώτης του Miguel de Cervantes
Πωλήσεις: 500 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ο Δον Κιχώτης, ένας αριστοκράτης της επαρχίας Λα Μάντσα, αποφασίζει να γίνει ιππότης και ξεκινά την περιπέτεια του με τον πιστό του υπηρέτη, Σάντσο Πάντσα. Το βιβλίο είναι μια σάτιρα της ιπποτικής λογοτεχνίας και εξερευνά τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας.
 
  • 2. Ιστορία δύο πόλεων του Charles Dickens
Πωλήσεις: 200 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Παρίσι και το Λονδίνο κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης. Ο Dickens παρουσιάζει την ιστορία του Charles Darnay και του Sydney Carton, δύο άνδρες που μοιάζουν εμφανισιακά αλλά ζουν δύο εντελώς διαφορετικές ζωές.
 
  • 3. The Lord of the Rings του J.R.R. Tolkien
Πωλήσεις: 150 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Η επική ιστορία της Μέσης Γης, όπου ο νεαρός Χόμπιτ, Φρόντο Μπάγκινς, αναλαμβάνει την αποστολή να καταστρέψει το Δαχτυλίδι, το οποίο έχει τη δύναμη να κυβερνήσει όλα τα άλλα μαγικά δαχτυλίδια και να φέρει τη σκοτεινή εξουσία του Σάουρον.
 
  • 4. Ο Μικρός Πρίγκιπας του Antoine de Saint-Exupéry
Πωλήσεις: 142 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο Σαχάρα. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (τον Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο «ανθρώπινοι».
 
 
  • 5. Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος της J.K. Rowling
Πωλήσεις: 120 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ο νεαρός Χάρι Πότερ ανακαλύπτει ότι είναι μάγος και ξεκινά τη φοίτησή του στη Σχολή Μαγείας Χόγκουαρτς, όπου μαθαίνει για το παρελθόν του και τη μοίρα του να αντιμετωπίσει τον σκοτεινό μάγο Βόλντεμορτ.
 
  • 6. Οι δέκα μελλοθάνατοι της Agatha Christie
Πωλήσεις: 100 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Δέκα άγνωστοι προσκαλούνται σε ένα απομονωμένο νησί, και σύντομα ανακαλύπτουν ότι κάποιος τους σκοτώνει τον έναν μετά τον άλλο. 
 
  • 7. Το όνειρο της κόκκινης κάμαρας του Cao Xueqin
Πωλήσεις: 100 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της κινεζικής λογοτεχνίας, που περιγράφει την άνοδο και την πτώση μιας πλούσιας αριστοκρατικής οικογένειας κατά τη Δυναστεία Τσινγκ και εξερευνά θέματα αγάπης, πολιτικής και κοινωνικών αλλαγών.
 
  • 8. "The Hobbit" του J.R.R. Tolkien
Πωλήσεις: 100 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ο Χόμπιτ Μπίλμπο Μπάγκινς προσκαλείται από τον μάγο Γκάνταλφ να συνοδεύσει μια ομάδα νάνων σε μια αποστολή για να ανακτήσουν τον θησαυρό τους από τον δράκο Σμόγκ.
 
 
 
  • 9. She: A History of Adventure του H. Rider Haggard
Πωλήσεις: 100 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ένας Άγγλος περιηγητής και ο συνοδός του ταξιδεύουν σε μια απομακρυσμένη αφρικανική χώρα όπου ανακαλύπτουν μια αρχαία βασίλισσα που έχει τη δύναμη της αιώνιας ζωής. 
 
  • 10. Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα του C.S. Lewis
Πωλήσεις: 85 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Τέσσερα παιδιά ανακαλύπτουν μια μυστική ντουλάπα που τους μεταφέρει στη μαγική χώρα της Νάρνια, όπου συναντούν τον λέοντα Άσλαν και πρέπει να πολεμήσουν την κακιά Λευκή Μάγισσα.
 
  • 11. Ο Κώδικας Ντα Βίντσι του Dan Brown
Πωλήσεις: 80 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ο καθηγητής Robert Langdon ανακαλύπτει ένα μυστικό που κρύβεται μέσα σε έναν πίνακα του Leonardo da Vinci, το οποίο μπορεί να αλλάξει την ιστορία του Χριστιανισμού. Η αναζήτηση τον οδηγεί σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο και τις σκοτεινές δυνάμεις που επιδιώκουν να τον σταματήσουν.
 
  • 12. Σκέψου και Πλούτισε του Napoleon Hill
Πωλήσεις: 70 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ένα από τα πιο διάσημα βιβλία αυτοβοήθειας που έχει γραφτεί ποτέ, το οποίο περιγράφει τις αρχές και τις στρατηγικές για την επιτυχία και τον πλούτο. 
 
 
  • 13. Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά της J.K. Rowling
Πωλήσεις: 60 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ο Χάρι επιστρέφει στη Σχολή Χόγκουαρτς για τη δεύτερη χρονιά του, όπου αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και αποκαλύπτει τα μυστικά της Μυστικής Κάμαρας, που κρύβει ένα τρομακτικό πλάσμα.
 
  • 14. Ο φύλακας στη σίκαλη του J.D. Salinger
Πωλήσεις: 65 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ο Holden Caulfield, ένας έφηβος με αμφιβολίες και απογοητεύσεις, περιγράφει τις περιπέτειές του στη Νέα Υόρκη μετά την αποβολή του από ένα ελιτίστικο σχολείο. Ο πρωταγωνιστής βρίσκεται σε ένα νέο μέρος όπου τον φέραν οι γονείς του για να «ηρεμήσει» με τη βοήθεια κάποιου ψυχαναλυτή, ώστε να συμμορφωθεί και να ξαναπάει σχολείο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
 
  • 15. Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν της J.K. Rowling
Πωλήσεις: 55 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Στο τρίτο βιβλίο της σειράς, ο Χάρι ανακαλύπτει ότι ένας επικίνδυνος εγκληματίας, ο Σείριος Μπλακ, έχει αποδράσει από τη φυλακή του Άζκαμπαν και φέρεται να επιδιώκει να τον σκοτώσει. 
 
  • 16. Ο Αλχιμιστής του Paulo Coelho
Πωλήσεις: 65 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ο νεαρός Σαντιάγο αφήνει την Ισπανία για να αναζητήσει έναν κρυμμένο θησαυρό στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, μαθαίνει να ακολουθεί τα όνειρά του και να ακούει την καρδιά του. 
 
 
  • 17. The Twilight Saga: Νέα Σελήνη της Stephenie Meyer
Πωλήσεις: 43 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Η Μπέλλα Σουάν προσπαθεί να ξεπεράσει τον χωρισμό της με τον Έντουαρντ Κάλεν, τον βρικόλακα με τον οποίο είναι ερωτευμένη. 
 
  • 18. Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ της Anne Frank
Πωλήσεις: 35 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Το βιβλίο προέκυψε από τη δημοσίευση των ημερολογιακών σημειώσεων που κρατούσε η Άννα Φρανκ, στο Άμστερνταμ, για όσο καιρό κρυβόταν με την οικογένειά της από τους Γερμανούς, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο καταφύγιο της οικογένειας στο Πρίσενγκρατς.
 
  • 19. Όσα παίρνει ο άνεμος της Margaret Mitchell
Πωλήσεις: 30 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Η ιστορία εκτυλίσσεται στην κομητεία Κλέιτον της Τζόρτζια και έχει επίκεντρο τη Σκάρλετ Ο'Χάρα, μία κακομαθημένη κόρη ενός γαιοκτήμονα, αλλά και τις προσωπικές της σχέσεις, ενόσω ταυτόχρονα μαίνεται ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος.
 
  • 20. Μια κάμπια πολύ πεινασμένη του Eric Carle
Πωλήσεις: 30 εκατομμύρια αντίτυπα
Υπόθεση: Ένα παιδικό βιβλίο που ακολουθεί την πορεία μιας μικρής κάμπιας καθώς τρώει διάφορα φαγητά και τελικά μεταμορφώνεται σε μια όμορφη πεταλούδα. 
 

Πώς θα γίνετε καλύτεροι στη δημιουργική γραφή

 
Αξιοποιήστε τα πλεονεκτήματα της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρακολουθώντας online σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα από έμπειρους εισηγητές, ενεργούς στην αγορά εργασίας ώστε να μάθετε περισσότερα για τη δημιουργική γραφή και να εξελίξετε τις δεξιότητες σας. Στο Skillbox θα βρείτε τρία online σεμινάρια. Το «Δημιουργική γραφή: Από τη φαντασία στο χαρτί» με το οποίο σε µόλις 4 εβδοµάδες θα µάθετε να αναλύετε λογοτεχνικά κείµενα, να πλάθετε χαρακτήρες, να δημιουργείτε την πλοκή, να προκαλείτε συγκίνηση, να εντυπωσιάζετε τον αναγνώστη. Το «Λογοτεχνία του Φανταστικού» που απευθύνεται σε λάτρεις της λογοτεχνίας και σας επιτρέπει να μάθετε περισσότερα αλλά και να εμπνευστείτε για τα δικά σας έργα. Τέλος, το «Δημιουργική γραφή για προχωρημένους» απευθύνεται σε συγγραφείς και φίλους της λογοτεχνίας. 
 
Ξεκινήστε άμεσα το online σεμινάριo που σας ταιριάζει και είναι πιστοποιημένο από την ACTA για να ενισχύσετε στην πράξη τις δεξιότητές σας ή να καλλιεργήσετε τη δημιουργικότητά σας λαμβάνοντας γνώσεις που θα μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα στην επαγγελματική και προσωπική σας ζωή.
 
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: