Η Laura Mae Martin είναι ένας φυσικός διεκπεραιωτής καθηκόντων από την παιδική ηλικία. Φτιάχνοντας κουλουράκια με την αδερφή της, θα της έρθει μια ιδέα για γραμμή παραγωγής. Η αποδοτικότητα είναι η ιδέα της διασκέδασης.
Τώρα η Martin είναι η εσωτερική, αυτοδίδακτη προπονήτρια παραγωγικότητας της Google, οδηγώντας μια ομάδα 15 μελών και εργάζεται ως σύμβουλος σε στελέχη σε ένα ρόλο που εφηύρε η ίδια για τον εαυτό της χρησιμοποιώντας το 20% του χρόνου που οι "Googlers" αφιερώνουν σε ένα προσωπικό έργο.
Προηγουμένως, ενώ βρισκόταν σε διάφορες θέσεις πωλήσεων και διοίκησης στη Google, συχνά μοιραζόταν συμβουλές σχετικά με την οργάνωση και την παραγωγικότητα του Gmail. Μια μέρα, ένα στέλεχος που προπονούσε ανεπίσημα, είπε: "Η δεξιότητα σου είναι προφανώς ο τρόπος που σκέφτεσαι γι 'αυτό και το gmail είναι το εργαλείο σου", λέει η Martin.
Αυτή η σκέψη την οδήγησε να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά τη δική της θεωρία για τη διαχείριση του χρόνου, η οποία αναπτύσσεται ακόμα και την οποία αποκαλεί, επί του παρόντος, "Mindful Productivity".
Ακολουθούν πέντε συμβουλές παραγωγικότητας που μοιράστηκε η ίδια και δημοσιεύει το QZ:
Σκεφτείτε ξανά τον ορισμό της παραγωγικής ημέρας
Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια παραγωγική ημέρα είναι μια μέρα κατά την οποία μια λίστα υποχρεώσεων διεκπεραιώνεται και μπορείτε να απαριθμήσετε όλες τις δουλειές που έχετε ολοκληρώσει. Αυτό δεν το πιστεύει η Μάρτιν. Εάν περνούσατε μια μέρα βλέποντας το Netflix, λέει, αυτή είναι μια παραγωγική μέρα - αν ήταν και αυτή η πρόθεση σας. Το μάντρα της: Η παραγωγικότητα είναι μια διαδικασία στην οποία "γνωρίζοντας τι θέλεις να κάνεις, αποκτάς πρόθεση να το κάνεις, πότε κάνεις ό, τι θέλεις να κάνεις".
Όταν τα στελέχη της Google λένε ότι το να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους είναι προτεραιότητα, τους λέει, "Αν αυτός είναι ένας από τους στόχους σας, θα πρέπει να είναι στο ημερολόγιό σας".
Ανοίξτε "δρόμους"
Όταν γεμίζετε όλα τα κενά της ημέρας ελέγχοντας τα μηνύματά σας ή περιηγώντας σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων, για παράδειγμα όταν στέκεστε στη γραμμή ή μετακινείστε, λέει ο Martin, χάνετε ευκαιρίες να χαθείτε στις σκέψεις σας, τις στιγμές που οι καλύτερο ιδέες συμβαίνουν.
Ψυχολόγοι που έχουν δοκιμάσει αυτή τη θεωρία πιστεύουν ότι όταν η πνευματική μας άμυνα είναι χαμηλή, ειδικά κατά τη διάρκεια διακοπών, είναι ευκολότερο για τις σκέψεις κάποιου να ξεφύγει από τα υπάρχοντα, αδιέξοδα πρότυπα. Μπορούμε να προσπεράσουμε μια λύση σε ένα πρόβλημα χωρίς να το σκεφτόμαστε συνειδητά.
Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν αυτές τις στιγμές, «στιγμές ντους», λέει η Μάρτιν, αλλά μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, αν τους δώσετε κάποιο χώρο.
"Το αποκαλώ" άνοιγμα δρόμου ", που σημαίνει ότι δίνετε στον εγκέφαλό σας το χώρο για να δημιουργήσετε νέες συνδέσεις", γράφει σε δημοσίευση της για τη Google. "Όταν απαντάτε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή πηγαίνετε σε μια συνάντηση, κλείνετε έναν δρόμο. Είναι σημαντικό να βρεθεί μια ισορροπία, οπότε αν λέτε ναι σε κάθε συνάντηση, πότε θα έχετε χρόνο για να ανοίξετε δρόμους;
Κάνετε συναντήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμά σας και όχι το αντίστροφο
Η Μάρτιν είναι οπαδός του βιβλίου του Daniel Pink ‘’When: The Scientific Secrets of Perfect Timing (Riverhead Books, 2018)’’, όπου εξηγεί πώς η ικανότητά μας να αναλύουμε τα γεγονότα ή να σκεφτόμαστε δημιουργικά λειτουργεί καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, όλα σύμφωνα με το «χρονοδιάγραμμα» μας. Εάν είστε νυχτερινός τύπος, για παράδειγμα, μπορείτε να πετύχετε την καλύτερη αναλυτική εργασία σας το απόγευμα ή το βράδυ, παρά το πρωί, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι).
Αλλά ακόμη και πριν διαβάσει το βιβλίο του Pink, η Martin είχε αποφασίσει ότι οι "ώρες ισχύος" της άρχιζαν στις 7:00 π.μ. Τώρα παίρνει κάθε μέρα περίπου 30 λεπτά για τον εαυτό της, για να ξεκινήσει ένα έργο ή να αναλάβει ένα έργο υψηλής προτεραιότητας χωρίς καμία πιθανότητα διακοπής. Δεν θα ελέγξει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της, λέει, έως ότου τελειώσει αυτός ο προσωπικός χρόνος.
Όταν ζητά από τους υπαλλήλους της Google πότε τείνουν να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους, συχνά λένε το βράδυ. Αλλά όταν ρωτάει γιατί, σχεδόν όλοι απαντούν, "Επειδή είμαι σε συναντήσεις όλη την ημέρα". Αυτό είναι ανορθόδοξο, υποστηρίζει η Martin. Αντ 'αυτού, ενθαρρύνει να κλείνετε χρόνο από το ημερολόγιο για τον εαυτό σας πρώτα, καθιστώντας τον εαυτό σας μη διαθέσιμο για στους άλλους ανθρώπους εκείνη τη στιγμή, όπως και το κάνει.
Οι ανώτεροι υπάλληλοι που το έχουν καταφέρει μιλούν για κάτι ανατρεπτικό.
Αν είστε παραγωγικοί με έναν τρόπο στη δουλειά, ακολουθήστε την αντίθετη προσέγγιση στην προσωπική σας ζωή
Όταν η Martin εργάστηκε ως executive assistant στη Google, οι διαχειριστές της έκαναν σχόλια όπως: "Τα ταξίδια που σχεδιάζετε για μένα είναι τέλεια οργανωμένα, πρέπει να κάνετε καταπληκτικές διακοπές". Αλλά, στην πραγματικότητα, οι διακοπές της ήταν "αρκετά ακατάστατες. "
Ομοίως, όταν εργάστηκε στις πωλήσεις, είχε έρθει στο σπίτι και δεν αισθανόταν ότι μιλάει πολύ με τον συγκάτοικο ή τον φίλο της "επειδή ασκούσα αυτή την ενέργεια όλη την ημέρα", εξηγεί. "Αυτός είναι ο ορισμός της ισορροπίας για μένα".
Συμβουλεύει άλλους χρήστες της Google να ακολουθήσουν την ίδια προσέγγιση για να αποφύγουν να καταρρεύσουν. Ο στόχος είναι ουσιαστικά να καμφθούν διάφοροι κοινωνικοί και γνωστικοί μύες.
Ελέγξτε τις ρυθμίσεις των εφαρμογών-προγραμμάτων σας
Αυτό διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και μπορεί να έχει δραστικό αντίκτυπο, αλλά η Martin λέει ότι με την εμπειρία της, οι περισσότεροι άνθρωποι παραλείπουν αυτό το βήμα. Η απλούστερη συμβουλή της για τη βελτίωση της παραγωγικότητας είναι να εξοικειωθείτε με τις ρυθμίσεις στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Είναι πιθανό να ανακαλύψετε επιλογές για συντομεύσεις και να μάθετε πώς να αποφεύγετε τις καθυστερήσεις.
Η Martin συνιστά την καλή γνώση του ελέγχου των ρυθμίσεων προτού βουτήξετε σε μια νέα εφαρμογή και να αρχίσετε να δημιουργείτε τακτικές συνήθειες γύρω από αυτό. Παύση πριν από την «κατάδυση», λέει, ώστε να καταλάβω πώς να το κάνετε να λειτουργεί για εσάς. Είναι μια καλή συμβουλή και όχι πάντα όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές.