Εννιά περίεργες συνήθειες μεγάλων συγγραφέων που τους βοηθούν στο γράψιμο

Προσωπική Ανάπτυξη

26/7/2019

Κάθε συγγραφέας βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση μιας σταθερής στρατηγικής για την προσωπική καθημερινή μάχη του με την κενή σελίδα. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στους αρχάριους, συμβαίνει ακόμη και στους λογοτέχνες που λατρεύουμε. Οι εξαιρετικoί συγγραφείς πρέπει να καταφέρουν να εντοπίσουν την καλύτερη πλευρά του εαυτού τους, προτού να μπορέσουν να δημιουργήσουν μυθιστορήματα και ιστορίες που προκαλούν τη σκέψη. Μαζί με την προσπάθειά τους να εργαστούν με τους τρόπους που τους ταιριάζουν καλύτερα, οι περίεργες τελετουργίες των διάσημων συγγραφέων προσδίδουν επίσης νόημα στις δημιουργίες τους.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε, λοιπόν, παράξενες συνήθειες των συγγραφέων που ακολουθούν στην προσπάθεια να χαράξουν τα λόγια τους σε χαρτί. Πολλοί επιτυχημένοι συγγραφείς κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους εξαιτίας αυτών των ιδιόμορφων μυστικών. Ρίξτε μια ματιά σε ορισμένες από τις ρουτίνες αυτών των εκκεντρικών μορφών που μπορεί να σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε τη δική σας διαδικασία γραφής.

1. Συγγραφή στο κρεβάτι
Για μερικούς συγγραφείς, το να ξαπλώνουν φαίνεται να θέτει τη δημιουργικότητά τους και τη συγκέντρωση τους στα ύψη. Βρίσκουν την έμπνευση και τις σωστές λέξεις για να γράψουν ενώ είναι στην άνεση του κρεβατιού τους. Μεταξύ των επιτυχημένων μυθιστοριογράφων που έχουν αυτή τη συνήθεια είναι οι Mark Twain, George Orwell, Edith Wharton, Woody Allen και Marcel Proust. Ήταν όλοι γνωστοί για τη συγγραφή, ενώ ήταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι ή ξαπλωμένοι σε καναπέ. Ο Αμερικανός συγγραφέας και θεατρικός συγγραφέας Truman Capote ισχυρίστηκε ακόμη ότι είναι ένας "εντελώς οριζόντιος συγγραφέας" επειδή δεν μπορούσε να σκεφτεί και να γράψει εκτός αν ήταν ξαπλωμένος.

2. Συγγραφή στο όρθιο
Σε αντίθεση με το πρώτο σημείο, το γράψιμο κάθετα δεν είναι ιδιαίτερα περίεργο για τους διάσημους συγγραφείς των μυθιστορημάτων: συγγραφείς όπως ο Hemingway, ο Charles Dickens, η Virginia Woolf, ο Lewis Carroll και ο Philip Roth έγραφαν όρθιοι. Για τους συγγραφείς που ενδιαφέρονται για την υγεία, αυτή η τεχνική μπορεί να λειτουργήσει θετικά για εσάς, επειδή τα γραφεία τέτοιου τύπου προσφέρουν πολλά αποδεδειγμένα οφέλη.

3. Συγγραφή σε χαρτάκια σημειώσεων
Ο Vladimir Nabokov,συγγραφέας των Lolita, Pale Fire, και Ada, ήταν πολύ ιδιαίτερος με τα μέσα γραφής του. Έγραψε όλα τα έργα του σε χαρτάκια σημειώσεων, τα οποία κρατούσε σε λεπτά κουτιά. Αυτή η περίεργη μέθοδος του επέτρεψε να γράφει σκηνές μη διαδοχικά και να ανακατασκευάσει τα χαρτάκια όποτε ήθελε.
Ο Vladimir Nabokov, φύλαγε μερικές από τις σημειώσεις του κάτω από το μαξιλάρι του. Με αυτόν τον τρόπο, εάν μια ιδέα ερχόταν στο κεφάλι του, θα μπορούσε γρήγορα να το γράψει. Μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε αντίστοιχα χαρτιά σημειώσεων. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξετε μια ιστορία με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο.

4. Συγγραφή με χρωματικούς κώδικες
Ο Γάλλος συγγραφέας Alexandre Dumas έγραψε τα ιστορικά μυθιστορήματά όπως οι Τρεις Μουσουλμάνοι και ο Ηγούμενος του Μόντε Κριστό χρησιμοποιώντας ένα έγχρωμο σύστημα γραφής. Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, αλλά αυτή η τακτική ήταν εξυπηρετική. Για δεκαετίες, ο Dumas χρησιμοποίησε διάφορα χρώματα για να δείξει το είδος του γραψίματός του. Το μπλε ήταν το χρώμα για τα μυθιστορήματά του, ροζ για τα μη-φαντασίας ή άρθρα και το κίτρινο για την ποίηση. Γιατί να μην προσπαθήσετε να εφαρμόσετε διαφορετικά χρώματα στη δημιουργία του περιεχομένου σας και να δείτε εάν μπορεί να σας βοηθήσει να εκφραστείτε στο χαρτί;

5. Συγγραφή και αθλητισμός
Το να κρέμεται κανείς ανάποδα μπορεί να είναι η θεραπεία για το μπλοκ του συγγραφέα? Τουλάχιστον, αυτό πιστεύει ο διάσημος συγγραφέας best seller Dan Brown. Σύμφωνα με τον Brown, όταν κάνει τη λεγόμενη θεραπεία αντιστροφής, τον βοηθά να χαλαρώσει και να επικεντρωθεί καλύτερα στο γράψιμό του. Όσο περισσότερο το κάνει, τόσο πιο ανακουφισμένος και εμπνευσμένος αισθάνεται για να γράψει.
Μια άλλη ασυνήθιστη συνήθεια του συγγραφέα του κώδικα Da Vinci είναι να έχει μια κλεψύδρα στο γραφείο του. Κάθε ώρα απομακρύνεται από το χειρόγραφο του για να κάνει κάποιες αθλητικές ασκήσεις. Η μίμηση αυτής της παράξενης τακτικής δεν φαίνεται να είναι καθόλου κακή ιδέα. Αν σας βοηθήσει να γράψετε, γιατί να μην το δοκιμάσετε; Τουλάχιστον, θα μείνετε σε φόρμα!

6. Συγγραφή κοιτάζοντας τον τοίχο
Η Francine Prose, συγγραφέας του Blue Angel, πιστεύει το να γράφεις ενώ κοιτάς έναν τοίχο είναι η τέλεια μεταφορά για να είσαι συγγραφέας. Όταν εργάζονταν σε ένα περίεργο διαμέρισμα, η λύση της Prose για μην αποσπάται η προσοχή της ήταν να μεταφέρει το γραφείο της μπροστά σε ένα παράθυρο που απέναντι υπήρχε ένας τοίχος. Βρήκε αυτή την άποψη μονότονη, αλλά την βοήθησε να καθίσει και να γράψει για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

7. Συγγραφή ερμηνεύοντας διαλόγους
Ο βραβευμένος σεναριογράφος πίσω από το West Wing και το The Social Netwok, Aaron Sorkin, ομολόγησε ότι έσπασε τη μύτη του ενώ έγραφε. Πώς συνέβη? Λοιπόν, του αρέσει να διαδραματίζει τους διάλογους των ιστοριών του μπροστά στον καθρέφτη, και μια φορά, παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του, χτύπησε κατά λάθος το κεφάλι του στον καθρέπτη. Το να ερμηνεύετε τους διάλογους της ιστορίας σας είναι καλό, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν πηγαίνετε πέρα από τη γραμμή και τραυματίζεστε όταν σχεδιάζετε την ιστορία σας.

8. Συγγραφή χωρίς ρούχα
Για να ολοκληρώσετε αυτό που γράφετε πριν από μια προθεσμία, ίσως να εξετάσετε την περίεργη συνήθεια του Victor Hugo – δηλαδή να γράφετε χωρίς ρούχα. Όταν είχε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα για το μυθιστόρημά του The Hunchback of Notre Dame, έδωσε εντολή στο καμαριέρα του να μαζέψει όλα τα ρούχα του, ώστε να μην μπορέσει να φύγει από το σπίτι. Ακόμη και κατά τις πιο κρύες μέρες, ο Hugo τυλιγόταν με μια κουβέρτα ενώ έγραφε την ιστορία του.

9. Συγγραφή πίνοντας τεράστιες ποσότητες καφέ
Ο Γάλλος συγγραφέας Honoré de Balzac τροφοδοτούσε τη δημιουργικότητα του πίνοντας περίπου 50 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Ναι, αυτή είναι η ποσότητα του καφέ που έπινε κάθε μέρα μόνο για να βρει έμπνευση για τα γραπτά του έργα. Ορισμένες μελέτες λένε ότι ο Μπαλζάκ δεν κοιμόταν καθόλου όταν έγραψε το σπουδαίο La Comedie Humaine. Εκτός από τον de Balzac, ένας άλλος συγγραφέας εθισμένος στον καφέ ήταν ο Voltaire. Ήταν γνωστός για την κατανάλωση 40 φλιτζανιών καφέ την ημέρα.

Πηγή: Lifehack

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: