Οκτώ εργασιακές αλλαγές που προβλέπονται για το 2020 από επαγγελματίες

Career

04/12/2019

Tην τελευταία δεκαετία, το εργατικό δυναμικό άλλαξε με τρόπους που δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν πολλοί. Η πληθώρα των έξυπνων συσκευών και της σύνδεσης στο διαδίκτυο σημαίνει ότι περισσότερες εταιρείες από ποτέ προσλαμβάνουν από μια εθνική ή ακόμα και από μια παγκόσμια ομάδα ταλέντων, καθώς οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους από οπουδήποτε στον κόσμο. Οι ταχέως μεταβαλλόμενες τεχνολογίες έχουν επίσης επαναφέρει ορισμένες ξεπερασμένες διαδικασίες πρόσληψης και λειτουργίες ανθρώπινου δυναμικού, οδηγώντας σε ένα εργατικό δυναμικό που διανέμεται ταυτόχρονα και συνδέεται συνεχώς.

Καθώς πλησιάζουμε στο νέο έτος (και τη νέα δεκαετία), πολλοί ηγέτες εικάζουν για το τι μπορεί να αλλάξει σχετικά με το σημερινό εργατικό δυναμικό και για το πώς σκεφτόμαστε την απασχόληση. Το INC ζήτησε από μια ομάδα επιχειρηματιών να μοιραστούν τις κορυφαίες προβλέψεις τους για τον τρόπο που θα δούμε τα εργασιακά το 2020 και μετά. Εδώ είναι τα πράγματα που πιστεύουν ότι θα αλλάξουν και αν τα αξιολογούν ως θετικές ή αρνητικές μεταβάσεις.

Πιο απομακρυσμένες επιλογές εργασίας
Καθώς η τεχνολογία και οι βιομηχανίες αλλάζουν και εξελίσσονται, περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να εργάζονται από το σπίτι ή εκτός χώρου - και οι εργαζόμενοι θα θέλουν αυτή την ευελιξία, λέει η Leila Lewis, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Be Inspired PR.
"Αν οι εταιρείες θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές με την προσέλκυση του πιο εξειδικευμένου υποψηφίου για εργασία, η εργασία από απόσταση, τουλάχιστον μερικής απασχόλησης, θα πρέπει να γίνει απαραίτητο μέρος του πακέτου των εργαζομένων", προσθέτει η Lewis.

Μεγαλύτερη εξάρτηση από την τεχνολογία
Η τεχνολογία έχει καταστεί ουσιαστική συνιστώσα σχεδόν κάθε επιχείρησης. Ο Bryce Welker, Διευθύνων Σύμβουλος του Accounting Institute of Success, πιστεύει ότι η τεχνολογία θα ενσωματωθεί ακόμη πιο βαθιά στις επιχειρηματικές διαδικασίες και στα καθήκοντα εργασίας, ειδικά για τους νεότερους εργαζόμενους.
"Η Generation Z έχει ζήσει μόνο σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από την τεχνολογία", λέει ο Welker. "Ως αποτέλεσμα, θα πλησιάσουν την τεχνολογία ως κάτι κεκτημένο, αλλά θα υποφέρουν επίσης όταν αντιμετωπίζουν καθήκοντα που δεν σχετίζονται με την τεχνολογία".

Αυξημένη προσοχή στην ψυχική υγεία
Η προσοχή στην ψυχική υγεία αυξάνεται στον εργασιακό χώρο. Ο Thomas Griffin, συνιδρυτής και πρόεδρος του OptinMonster, αναφέρει ότι περισσότερες εταιρείες θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία της ψυχικής υγείας το 2020.
"Οι εταιρείες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η καλή ψυχική υγεία ισούται με εργαζόμενους με καλύτερες επιδόσεις", λέει ο Griffin. «Νομίζω ότι περισσότερες εταιρείες θα προσφέρουν ‘’μέρες ψυχικής υγείας’’ στους υπαλλήλους τους, ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν και να επαναφορτιστούν».

 

Προετοιμάσου για τις αλλαγές επενδύοντας στην επαγγελματική σου ανάπτυξη

 

Λιγότερες ώρες εργασίας
Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει μπερδευτεί με το επιτυχημένο τετραήμερο πείραμα της Microsoft στο γραφείο της Ιαπωνίας αυτό το καλοκαίρι. Με τις εντυπωσιακές αυξήσεις της παραγωγικότητας, η Nicole Munoz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nicole Munoz Consulting, Inc., υποπτεύεται ότι περισσότερες εταιρείες θα υιοθετήσουν την ίδια δομή.
"Θα αυξήσει την προοπτική της τηλε-εργασίας και των τηλεδιασκέψεων στην ουσία, οπότε θα μειωθεί ο χαμένος χρόνος των meeting", λέει ο Munoz.

Περισσότερη διαφορετικότητα μέσα στις εταιρείες
Με την αύξηση των απομακρυσμένων θέσεων εργασίας, ο Μπλερ Ουίλιαμς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της memberPress, πιστεύει ότι θα υπάρξει αντίστοιχη αύξηση της ποικιλομορφίας στο εσωτερικό ενός οργανισμού. Αυτό, λέει, θα επηρεάσει τον τρόπο επικοινωνίας των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα εσωτερικά.
"Αυτή είναι μια θετική αλλαγή και θα κάνει τους υπαλλήλους να αισθάνονται πιο ευπρόσδεκτοι και άνετοι", προσθέτει ο Ουίλιαμς. "Θα επηρεάσει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αλληλοεπιδρούν με τους πελάτες και θα οικοδομήσουν μια καλή εταιρική εικόνα".

Μεγαλύτερη έμφαση στη βελτίωση του περιβάλλοντος γραφείου
Η Stephanie Wells, ιδρύτρια της Formidable Forms, λέει ότι το 2020 θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην αίσθηση της άνεσης, της διατήρησης πόρων και της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής συνείδησης στο χώρο εργασίας.
"Οι άνθρωποι στο εργατικό δυναμικό αρχίζουν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο περιβάλλον του γραφείου", εξηγεί ο Wells. "Περισσότερες εταιρείες προωθούν τη χρήση όλο και λιγότερων πλαστικών και χαρτιού και εφαρμόζουν προγράμματα βιωσιμότητας που βοηθούν τον πλανήτη".

Αυξημένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η αυξανόμενη δημοτικότητα του AI (όπως λέγεται συντόμως η τεχνητή νοημοσύνη) για τις επιχειρήσεις δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Ο Jared Weitz, Διευθύνων Σύμβουλος της United Capital Source Inc., λέει ότι αυτή η τεχνολογία πρόκειται να εντατικοποιηθεί περισσότερο ως βασικός παράγοντας στο εργατικό δυναμικό.
"Επαγγέλματα όπως οι αναλυτές έρευνας, οι επιμελητές κειμένων και οι ρεσεψιονίστ, φαίνεται να επηρεάζονται από το AI", λέει ο Weitz. "Αυτό θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε άλλες εργασίες, ενώ τα ρομπότ θα γίνουν πιο καλά".
Ενώ η AI αντιπροσωπεύει μια θετική αλλαγή όσον αφορά την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα, ο Weitz σημειώνει ότι μπορεί επίσης να θεωρηθεί αρνητικός παράγοντας επειδή το ανθρώπινο κεφάλαιο χάνει αξία.

Η εξαφάνιση των φιλοδοξιών ανέλιξης στην εταιρική σκάλα
Πριν από δεκαετίες, οι περισσότεροι υπάλληλοι επιδίωκαν να ενταχθούν σε μια εταιρεία και να ανέβουν στην εταιρική σκάλα καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Σύμφωνα με τον Σόλομον Τίμοθι, πρόεδρο του OneIMS, η έννοια αυτή σιγά-σιγά πεθαίνει καθώς αλλάζουν οι στάσεις των ανθρώπων απέναντι στην εργασία.
"Δεν μπορείτε να περιμένετε από τους υπαλλήλους σας να αντιμετωπίζουν την εταιρεία σας ως τη μόνη ευκαιρία να τα καταφέρουν", λέει ο Thimothy. "Οι εργαζόμενοι σας θα έχουν παράλληλες εργασίες και είναι εντάξει. Νομίζω ότι είναι μια θετική αλλαγή και πρέπει να ενθαρρύνουμε την προσωπική ανάπτυξη".

Επιμέλεια: Skillbox.gr
Πηγή: INC

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: